Hidroizolatie Terasa

Calitate, personal calificat pentru serviciul de hidroizolatie terasa.

Cere Oferta cu Gmail Suna

Cladirile rezidentiale se afla sub un atac permanent care afecteaza direct hidroizolatia unei terase. Atacul nu este generat de catre barbari sau migratori ci de catre un inamic mult mai viclean si mai silentios.

Cel mai perserverent dusman al unei cladiri nu este focul sau slabirea structurii de rezistenta desi orice constructie ar trebui sa fie protejata de asemenea dezastre. Inamicul de care vorbesc este apa.

Umezeala se infiltreaza in suprafata exterioara a cladirii si face ravagii in timp avand uneori un efect dramatic. Consecintele dainuie mult dupa ce problema a fost rezolvata.

In timp umezeazala va afecta structura cladirii fiind necesare cheltuileli mari pentru serviciul de hidroizolatie terasa.

Mucegaiul este o problema comuna asociata cu infiltratiile de apa ale unei constructii si este demonstrat ca afecteaza sanatatea rezidentilor. Nu numai ca este respingator dar este si greu de indepartat.

Administratorul ar trebui sa aiba macar o intelegere de baza in ceea ce priveste mentinerea unei cladiri si reparatiile de hidroizolatie a terasei. Daca se actioneaza la cele mai mici semne de infiltratie se pot salva zeci sau chiar sute de milioane de lei.

Este foarte important pentru proprietarii de imobile sa hidroizoleze terasa din moment ce este expusa unor conditii climatice destul de dure. Suprafata platformei tinde sa acumuleze apa de ploaie si in timp se va scurge prin placa superioara. Gaura de scurgere se va mari avand drept rezultat daune semnificative.

Putem evita scugerea apei prin terasa daca alegem sa acordam atentie tevilor care trec pe deasupra terasei sau prin peretii balustradei, tevilor prin care trec firele electrice, jgheaburilor care trebuie sa aiba o anumita marime, pragului de trecere al usii care face posibila intrarea pe terasa si rezervorului de apa acolo unde este cazul.

hidroizolatie terasa

Hidroizolatie Terasa Circulabila

Un exemplu foarte bun de terasa circulabila il reprezinta acele restaurante in aer liber situate pe acoperisul blocurilor din in ce mai frecvente in marile orase. Aceste terase sunt foarte circulate de clienti dar si de angajati.

In funtie de traficul preconizat se va alege un anumit tip de hidroizolare. Intrebati expertul in hidroizolatii despre cea mai buna metoda de izolare pentru situatia dumneavoastra. Pentru spatii mai mici cu circulatie mai redusa se foloseste un anumit tip de hidroizolatie iar pentru spatii mai mari cu trafic mai ridicat se folosesc alte procedee.

Principalul avantaj al hidroizolatiei teraselor circulabile este ca se folosesc mai multe straturi de materiale hidroizolante. Acest lucru asigura un mediu impropriu pentru dezvolatarea mucegaiurilor ceea ce ajuta la protejarea sanatii oamenilor care petrec timp in acel spatiu.

Un alt avantaj este afisarea unui aspect estetic placut si usor de mentinut de catre persoana ce se ocupa de curatenie. Este totusi important sa apelati la un expert pentru ca greutatea obiectelor de pe terasa sa nu depaseasca o anumita limita.

O impermeabilizare corecta ajuta la prelungirea timpului in care nu va fi nevoie de nici o reparatie dar si reducerea costurilor pe termen lung. Tocmai de aceea ne straduim sa folosim cele mai noi si mai eficiente metode in ceea ce priveste hidroizolatia unei terase circulabile.

Acest tip de abordare nu este doar pentru zona comerciala ci si pentru blocuri locative sau case cu proprietari. Daca vreti sa va relaxati prin diferite activitati distractive puteti transforma terasa actuala intr-una circulabila si, in acelasi timp, sa mariti spatiul de locuit.

hidroizolatie terasa circulabila

Hidroizolatie Terasa Necirculabila.

Sunt trei tipuri principale de terase dar in aceasta sectiune voi vorbi despre terasele necirculabile mai exact despre hidroizolatia unei terase necirculabile. In functie de tipul de terasa se folosesc materiale diferite atat pentru instalare cat si pentru finisaj.

Terasele necirculabile sunt acele terase care nu sunt proiectate pentru trafic pietonal sau auto. Este totusi recomandat ca unele portiuni ale terasei sa fie destinate traficului ocazional pentru asigurarea mentenantei. Aceste zone sunt special intarite si marcate.

In ceea ce priveste acest serviciu se ofera de obicei doua variante. Primul este serviciul de hidroizolatie terasa necirculabila cu termoizolatie si al doilea este cel de hidroizolatie terasa fara termoizolatie. La primul serviciu de hidroizolatie se folosesc si elemente termoizolante.

Avand in vedere ca traficul este limitat nu este necesar ca panourile de vata minerala si stratul etanseizant sa fie lipite. Aceste panouri izoleaza termic dar mai ales fonic. La terasele necirculabile se foloseste un strat de pietris. Se recomanda folosirea de panouri incombustibile.

Trebuie sa folosim materiale de calitate deoarece temperatura terasei poate ajunge pana la 85 de grade Celsius chiar daca in aer sunt 38 de grade. La aceasta temperatura unele materiale ieftine vor deveni casante si apoi vor fisura.

Este important sa folosim materiale deschise sau reflectorizante pentru a respinge razele soarelui si pentru a diminua caldura resimtita la ultimul etaj. Putem folosi pietris margaritar, pietris de rau cu granulatii de 8 pana la 15 mm sau nisip pietros aplicat direct pe bitumul neintarit chiar si cribluri din alte materiale de culoare deschisa.

Hidroizolatie Terasa Exteriorara

Cele mai multe terase sunt realizate din diferite tipuri de materiale aranjate in straturi precum pielea unui om. Aceste materiale sunt formate de obicei din o structura de fier sub ciment acoperit cu o bariera anti aburi precum cartonul gudronat sau asfaltat.

Peste acesta se aplica un strat de izolare in jur de 7 cm care va fi acoperit de o membrana impermeabila si un material decorativ specific teraselor unde se doreste acest lucru.

Membrana impermeabila este prima bariera improtiva apei precum epiderma care e primul strat al pielii ce ia contact direct cu suprafata. Spre deosebire de piele terasele au o durata de viata mai mica intre 10 si 25 de ani.

Pentru a ne folosi la maxim de noua terasa a unei constructii atunci este important sa avem un sistem de hidroizolare bine pus la punct. Acesta va avea scopul de a proteja integritatea terasei pe termen lung.

Prea multa expunere la ger, temperaturi ridicate si umiditate va duce in timp la distrugerea suprafetei terasei mai ales daca hidroizolatia terasei exterioare realizata de constructor este de calitate slaba sau facuta in graba.

Acest proces de degradare va conduce la reparatii sau la inlocuirea intregii suprafete hidroizolante.

Sunt doua metode principale de a hidroizola o terasa exterioara. Prima este hidroizolatia sintetica prin PVC si a doua este hidroizlatia terasei cu fpo.

Nici un rezident sau chirias nu isi doreste ca de fiecare data cand ploua sa puna oale prin casa sau sa aibe o problema constanta cu mucegaiul.

Hidroizolatie Terasa Pret

Costurile unei hidroizolatii variaza dar asta depinde de marimea cladirii si de cat lucru e nevoie pentru a rezolva problema. Un alt lucru care poate influenta lucrarea este si complexitatea lucrarii dar si bugetul.

Multor administratori le e teama ca inginerii care se ocupa de hidroizolatii vor angaja pe altcineva care sa lucreze. Problema nu este ca angajeaza pe altcineva, problema apare cand inginerul principal nu este dedicat acestui domeniu si ani mai tarziu va trebui sa alegi pe altcineva. Important este ca seful de proiect sa mentina legatura cu oamenii lor si sa aiba o relatie de lunga durata.

Indiferent daca e vorba de un bloc nou din sticla si otel sau o cladire interbelica efectul infiltratiilor netratate va fi daunator atat rezidentilor cat si intregii comunitati care locuieste sau lucreaza in cladire. Un program de verificari dar si monitorizarea atenta poate duce la evitarea unor costuri inutile dar si liniste in ceea ce priveste infiltratiile.

Urmareste Kirman Construct

Pagina de Facebook Canal de Youtube Profil Linkedin