Sisteme de hidroizolatii cu membrane bituminoase

 5 ani de EXCELENȚĂ în HIDROIZOLAȚII

KIRMAN înseamnă 5 ani de EXCELENȚĂ în HIDROIZOLAȚII în România, perioadă în care am ales cu meticulozitate furnizorii, partenerii cu care colaborăm și proiectele pe care ni le asumăm.

În ziua de azi, piața de membrane bituminoase este foarte diversă. Putem vorbi despre o membrană de calitate inferioară, care începe de la 5 euro/mp și de unele care ajung chiar până la 50 euro/mp dar pot avea o durabilitate de peste 100 de ani.

Ce este o membrană bituminoasă?

    Prin definiție, este vorba de o membrană peste care nu se circulă (decât ocazional).

Și dacă totuși clientul își dorește să circule pe această membrană?

    Pentru ca pe aceasta să se poată circula, peste hidroizolație se aplică un strat special, circulabil. 

Acesta poate consta într-o pardoseală flotantă (deck pe ploturi sau gresie pe ploturi reglabile) sau dale de cauciuc instalate direct peste membrană, pentru a se evita călcarea direct pe membrană bituminoasă pe timp de vară, cu călduri foarte ridicate sau pe timp de iarnă, cu temperaturi foarte scăzute.

terase bituminoase2

De ce nu recomandăm acest lucru?

În ambele situații, membrana se poate deteriora în momentul în care se calcă peste ea: vara se poate deforma de la căldură iar iarna poate crăpa de la îngheț.

Mai mult, membranele bituminoase se aplică exclusiv pe un strat curățat și amorsat cu o amorsă lichidă în prealabil, care este sensibilă la factorii de umiditate și temperatură. Astfel, aplicarea acestor sisteme se recomandată să fie făcută la temperaturi de peste 10 grade și umiditate a stratului de suport sub 5%. 

Pe lângă aceste argumente, Echipa KIRMAN nu recomandă a se folosi membrană bituminoasă pe terasele circulabile din cauza zonelor de acces pe terasă, pentru că închiderea în zona ușilor și geamurilor de termopan nu se poate face calitativ și durabil: flacăra folosită la aplicarea membranei poate să afecteze tâmplăria PVC. Noi recomandăm soluții cu membrane sintetice PVC, FPO sau lichid poliuretanic.

Vrei să te contactăm?

Completează Formularul de mai jos:

Ultimele lucrări