Hidroizolații cu membrane bituminoase

Sistemele bituminoase se aplică împreuna cu o amorsă pe o suprafață perfect uscată (cu un nivel de sub 5% umiditate) la o temperatură atmosferică de peste 8 grade, ceea ce face acest tip de hidroizolare să devină dependent de factorii meteo.

 

Acest sistem este rezistent la îmbătrânire, la întindere și are o elasticitate crescută. Este 100% impermeabil la vapori și nu este respirabil, de aceea este absolut necesar ca un sistem cu membrane bituminoase să conțină deflectoare, aproximativ unul la 50 mp. 

 

Membrana bituminoasă este flexibilă chiar și la temperaturi scăzute iar acest aspect trebuie verificat încă din fișa tehnică a produsului: oferta din piața din România este foarte mare și tipuri de membrane bituminoase sunt de ordinul sutelor.

Acest tip de hidroizolație este întâlnit cel mai des în România și este aplicat la scară largă însă poate înregistra și cele mai multe probleme. Acest material are însă avantajul că permite montajul unui nou strat pe straturile vechi de bituminoasă, nefiind necesară demolarea straturilor vechi, așa cum e în cazul celor sintetice. 

 

Totuși exista situații în care este absolut necesară evacuarea straturilor vechi, caz în care executantul întâmpină o problema foarte grava: evacuarea / reciclarea.  În România nu există posibilitatea reciclării acestui tip de material, iar la gropile de gunoi nu-l primesc, fiind foarte toxic. Singura soluție rămâne câmpul, pădurile, adică rezolvarea problemei într-un mod ilegal. Noi, cei de, la Kirman,  refuzăm categoric evacuarea acestui tip de material, din lipsa unei soluții legale reglementate de autoritățile statului.  

 

Calitatea și durabilitatea unui proiect cu acest tip de sistem este direct proporțională cu experiența și profesionalismul echipei de hidroizolatori. Pentru a-și păstra calitățile și durata de viață dată de producător, este foarte important ca flacăra să fie de o anumită intensitate, iar experiența meseriașului să fie foarte mare.

De exemplu, dacă flacăra este mică, ea va fi ținută pe membrană mai mult și va fi încălzită în profunzime, acest lucru va provoca deteriorarea structurii în profunzime, iar la câteva cicluri îngheț-dezgheț sau la temperaturi de 40+ grade, aceasta se va fisura. Acest fenomen are loc cel mai des în sezonul rece, atunci când presiunea scade în butelie și muncitorii nu au soluții. Vara în schimb, când presiunea este mai mare în butelie din cauza temperaturilor ridicate, intervine iar experiența hidroizolatorului, care va ține flacăra pe membrană mai puțin, iar stratul de aderență nu va fi ars prea mult. 

 

Echipa KIRMAN trece prin toate fazele de lucru cu răbdare, grijă și atenție la detalii pentru a securiza suprafața și a-i asigura cu succes durata de viață pe un termen maxim dat de producător. Însă sistemele de hidroizolații, ca și mașinile sau oricare alte produse, au o durată de viață mult mai mare decât garanția. Sistemele aplicate corect și meticulos sunt acele sisteme care ating durata maximă de viață dată de producător. 

Vrei să lucrăm împreună?