Top 5 greseli in executia teraselor din Romania

Care sunt greșelile cele mai des întâlnite, din experiența noastră de până acum în domeniul hidroizolării?

Care sunt semnalele că firma aleasă nu este la nivelul așteptărilor și că, cel mai probabil, vă pune în pericol proiectul?

Iată la ce să fiți atenți:

  1. Șapele de pantă sunt din calculație sub 1,5%. Acest lucru înseamnă că încă din proiectare acest aspect este omis, iar sistemele de hidroizolație sunt prevăzute cu panta minima de 2%.
  2. În sistemul cu gresie/piatră/granit pe adeziv, șapele de sub aceste suprafețe nu sunt protejate de o hidroizolație compatibilă cu adezivul cu care se montează aceste straturi circulabile.
  3. Gresia montată pe adeziv nu este chituită corespunzator sau este chituită cu chit de la magazinele de construcții care, ATENȚIE! Nu sunt pentru profesioniști. Nu există nimic profesional în aceste magazine.
  4. Nu se curăță terasele și nu se pregătește stratul suport adecvat conform cerințelor sistemului. Cea mai grea fază din procesul de execuție a unei terase este pregătirea stratului suport, restul proceselor sunt mai simple și mult mai plăcute.
  5. Atenție la condițiile de muncă! Toate materialele de construcții sunt afectate într-un fel sau altul de condițiile meteo – umiditatea stratului suport, umiditatea atmosferică, temperatura stratului suport și temperatura atmosferică.

Și o recomandare BONUS pentru persoanele care-si construiesc o casa unifamiliala, casa visurilor lor:

Nu va grăbiți să dați comandă de ușile de acces pentru terase! Măsurătorile trebuiesc luate doar după ce se calculează toate straturile terasei cu pantă minima de 2%. Acest lucru înseamnă că la tocul ușii de acces pe terasă trebuie să fie cel mai înalt punct al terasei respective. Cereți proiectanților să vă calculeze pantele și straturile astfel încât să nu vă treziți în situația în care nu va încape o termoizolație pe care o doriți sau o șapă de pantă care vă este absolut necesară. Masuratorile pentru tâmplării se iau doar dupa ce se alege tipul de terasa și stratul circulabil.

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Email